Specijalne hidroizolacije

Pored ostalog ovladali smo i tehnologijom zaptivanja prodora podzemnih voda u objekte i izradom specijalnih hidroizolacija kako bi unutrašnjost objekta ostala suva. Koristeći materijale eminentnih svetskih proizvođača postigli smo dobre rezultate na više objekata.

Kod izgradnje novih objekata koji su duboko fundirani a i zbog evidentnih klimatskih promena, u poslednje vreme, kao i zbog raznih drugih razloga dolazi do promene režima podzemnih voda koje počinju da menjaju trasu kretanja pa često nađu i neželjeni put do naših podzemnih objekata. Prodiranje u njih nastupa ili u vidu vlaženja ili u vidu mlazeva pod pritiskom. Primenom najsavremenijih materijala i tehnologija iz ove oblasti uspevamo da trajno zaustavimo prodore vode bez obzira dali je u pitanju pozitivan ili negativan pritisak.

Takođe saniramo i prodore vode iz industrijskih bazena sa spoljne ili unutrašnje strane naravno pod uslovom da dugotrajni prodori vode nisu ugrozili, usled korozije, armaturu u zidovima bazena. U tom slučaju je potrebno sprovesti istražne radove kojima bi se utvrdilo stanje armature i betona, i na osnovu dobijenih rezultata reagovalo u smislu nadoknade korodirane armature primenom karbonskih laminata ili platana, čelika … Posle toga se sanirani bazeni izoluju od prodora vode odgovarajućim materijalima.

Kod ovakvih radova koristimo tehnologije i materijale renomiranih svetskih proizvođača: SIKA – Švajcarska, KÖSTER – Nemačka, QUALIPUR – USA, itd.